De geschiedenis

Vaandag

De Geschiedenis
Na vijf edities van de Festival Prog-Résiste in Zinnik, Les Intemporelles is geboren in 2017 van het verlangen van vier verenigingen om de standaardisatie van smaak en culturen te bestrijden.
 
De waarden
We willen het tempo vertragen, onze identiteit en ons grondgebied herontdekken. We willen langzaam keuzes maken in een snelle wereld.
 
De verenigingen
Alter Ego bevordert artiesten, participeert in de Music Day en heeft diverse festivals geproduceerd. CCS ontwikkelt een cultureel en creatief trekpleister vanuit het centrum van Zinnik. CCBLC stimuleert lokale culturele initiatieven. CCRC is de drijvende kracht achter het culturele netwerk in de centrum regio en ondersteunt verspreiding, creatie en levenslang leren.
 
Het product
Muziek: Waar komt het vandaan? Hoe wordt het gecreëerd? Wie zijn de kunstenaars die het componeren en interpreteren? Laten we ons concentreren op het gevoel van luisteren en laten we het publiek aanmoedigen om te vertragen.
 
De grondstoffen
Live performance staat centraal in de luisterervaring: comfortabel en toegankelijk. Het interview, gericht en verdiept, stimuleert het delen met de muzikanten. Het evenement verlicht een aspect van de ervaring. Met de stand kun je verder gaan als je thuis bent. Het bar-restaurant biedt regionale, gezonde en smakelijke producten.
 
Tips voor gebruik
Wees nieuwsgierig. Wees open. Neem de tijd om te begrijpen. Neem de tijd om te voelen.
 
(Het vertellende label is een Slow Food-project.)

Gisteren

In 2013, Festival Prog-résiste vorm een nieuw partnerschap: Prog-Résiste A.S.B.L., Alter-Ego A.S.B.L., het Soignies Cultureel Centrum en het Regionaal Cultureel Centrum stelt een nieuw project voor, ontwikkeld volgens 4 assen. Informeren: het beluisteren en bekijken van artiesten ten dienste van progressieve muziek, het ontdekken van de wegen die zij exploreren. Het aanmoedigen van bijeenkomsten: tussen liefhebbers, maar ook tussen alle spelers van deze onnavolgbare wereld van de progressieve muziek. Het leiden van deelnemers tot het beleven van een ervaring, in het zichzelf uitdrukken, in wisselwerking met de omgeving waarvan ze, veelal jaren, houden. En tot slot, het permanent verankeren van deze relatie op lange termijn: dat elke editie van deze conventie het mogelijk maakt om vooruitgang te boeken, en enthousiasme en verlangen opwekt… om terug te komen .